Katar optužio Netanijahua da prolongira rat

Netanijahu je prethodno optužio Katar da je blag prema Hamasu

19.02.2024. 18:50
  • Podeli:
benjamin netanyahu reuters-64c0e2c66c174.webp Foto: Reuters

Katar je optužio premijera Izraela Benjamina Netanijahua da, svojim izjavama u vezi sa pregovorima o oslobađanju preostalih talaca koje drži Hamas, pokušava da prolongira rat u Pojasu Gaze.

"Nedavne izjave premijera Izraela... nisu ništa drugo do pokušaja da se odugovlači i prolongira rat zbog razloga koji su postali očigledni svima", navode je portparol katarskog ministarstva spoljnih poslova Madžat al-Ansarsi na platformi X (Tviter).

On je to izjavio nakon što je Netanijahu optužio Katar da je blag prema Hamasu, tokom govora koji je održao u Jerusalimu.

"Apelujem vas da pritisnete Hamas jer želimo oslobađanje naših talaca", rekao je Netanijahu liderima američkih koji su se okupili na gala večeri u Muzeju tolerancije, preneo je Džeruzalem post.

Netanijahu je rekao da "Katar može da pritisne Hamas kao niko drugi".

"Oni su domaćini liderima Hamasa, koji je zavistan od njih finansijski", istakao je Netanijahu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()