Le Pen: Sa Rusijom se mora pregovarati, Kijev očigledno ovaj rat ne može da dobije

Le Penova je navela i primer energetskog rata koji se pokazao poražavajućim za evropske ekonomije

17.06.2024. 16:52
  • Podeli:
marin le pen profimedia-664a1396b299e.webp Foto: Profimedia

Liderka desničarske partije Nacionalno okupljanje Marin le Pen smatra da je neophodno da se pregovara sa Rusijom za rešavanje sukoba u Ukrajini jer je očigledno da Kijev rat ne može da dobije.

" Da li zaista verujete da možemo da se dogovorimo o miru bez razgovora sa jednom od zaraćenih strana? Mi ćemo morati da razgovaramo sa Rusijom da pokušamo da nađemo pozitivan izlaz za Ukrajinu s obzirom na to da Kijev sukob očigledno ne može da dobije", rekla je Le Pen u intervjuu za španski list Periodico.

Le Pen je na pitanje da li treba poslati Ukrajini više ili manje pomoći rekla da generalno podržava inicijative za pružanje vojne ili civilne podrške Kijevu. Međutim, skrenula je pažnju na potrebu da se pažljivo razmotri uvođenje sankcija Rusiji, kako se ne bi okrenule protiv same Evrope.

Le Penova je navela primer energetskog rata koji se pokazao poražavajućim za evropske ekonomije. Za Evropu je prema njenim rečima važno da ne postane direktan učesnik u sukobu.

" Suviše dobro poznajem mehaniku rata da ne bi ponovila strašne greške iz prošlosti. Ne želimo više da budemo uvučeni u strahote koje bi, ako bi se desile, značile konačan kraj Evrope", rekla je Le Pen.

Francuskom predsedniku Emanuelu Makronu, ankete ne idu na ruku na predstojećim izborima. Više od trećine Francuza prema istraživanju Francuskog instituta za javno mnjenje za časopis Pari Mač na vanrednim izborima želi pobedu desničarskog Nacionalnog okupljanja koje je u parlamentu predvodila Marin Le Pen.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()