Medvedev ponudio Zapadu drugačije rešenje: Alternativa je da Moskva preuzme kontrolu nad Ukrajinom

Kremlj smatra da predlog Zelenskog, koji podržavaju zapadnjaci, podrazumeva priznavanje vojnog poraza Rusije

14.03.2024. 19:15
  • Podeli:
dmitrij medvedev, 4 mart 2024 - profimedia-65f30b01d13fa.webp Foto: Profimedia

Razuman mirovni sporazum sa Ukrajinom podrazumevao bi da Moskva preuzme potpunu kontrolu nad tom zemljom, naveo je zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

On se narugao mirovnom planu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, koji je Zapad podržao kao jedini način da se okonča sukob dve zemlje. Ruske vlasti smatraju da predlog podrazumeva priznavanje vojnog poraza Rusije.

"Svi, uključujući one drske zapadne lažove, shvataju da se i u manje komplikovanoj situaciji mir može postići ili kroz razuman kompromis ili kada jedna od strana kapitulira", napisao je Medvedev na društvenim mrežama.

Pošto smatra da predlog Ukrajine može da se prihvati samo sa "prezirom" i "osećajem stida", Medvedev je predložio "blagu alternativu".

"To bi podrazumevalo formalnu kapitulaciju Kijeva, raspuštanje ukrajinske Vlade i nove parlamentarne izbore pod nadzorom UN. Nova vlast u Kijevu imala bi zadatak da plati odštetu Rusiji i ratifikuje sporazum o savezu, prema kojem bi Moskva dobila pun suverenitet nad Ukrajinom", naglasio je Medvedev.

On je zapadnim zemljama poručio da bi to bila kompromisna pozicija, javila je "Raša tudej".

"Verujem da na osnovu toga možemo da pronađemo prijateljsku saglasnost sa međunarodnom zajednicom, uključujući anglosferu, da održimo produktivne samite računajući na međusobno razumevanje sa našim bliskim prijateljima, zapadnim partnerima", naveo je Medvedev.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()