Ministar odbrane Izraela poručio: Intenziviraćemo operacije oko Kan Junisa

Kako je naveo, povećanje pritiska na Irak je ključno i može da spreči eskalaciju i širenje sukoba na ostatak Bliskog istoka

09.01.2024. 18:15
  • Podeli:
izraelski napad na Rafu, palestinci, Rafa, 15 dec 2023 - AP Photo Hatem Ali Tanjug-657c65a26ee5f.webp Foto: AP Photo/Hatem Ali/Tanjug

Izraelski ministar odbrane Joav Galant poručio ja danas da će Izrael intenzivirati svoje operacije oko grada Kan Junis na jugu Pojasa Gaze.

"Operacije u regionu Kan Junisa će se intenzivirati i nastaviti sve dok ne pronađemo vođstvo Hamasa i izraelski taoci ne budu oslobođeni", rekao je Galant na sastanku sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, prenosi Tajms of Izrael.

On je dodao da je povećanje pritiska na Irak ključno i da može da spreči eskalaciju i širenje sukoba na ostatak Bliskog istoka.

Prema njegovim rečima, prioritet Izraela je da omogući povratak svojih stanovnika na sever zemlje, gde traju borbe između izraelske vojske i libanske militantne grupe Hezbolah.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()