Ne stižu tenkovi, stiže PVO: Nemačka konačno prihvatila ukrajinski apel za pomoć

Nemčka će poslati ukrajini vojnu pomoć

10.10.2022. 16:20
  • Podeli:
PVO Ukrajinsko ministarstvo odbrane-1665411561815.webp Foto: Ukrajinsko ministarstvo odbrane

Nemačka ministarka odbrane Kristine Lambreht potvrdila je danas da će Berlin u roku od nekoliko dana isporučiti Ukrajini prvi od četiri obećana PVO sistema IRIS-T SLM.

„Novi raketni napad na Kijev i mnoge druge gradove pokazuje koliko je važno snabdevati Ukrajinu sistemima protivvazdušne odbrane“, rekla je Lambreht.

Dodaje da, ruski napadi raketama i dronovima posebno "terorišu" civilno stanovništvo i da je to glavni razlog za slanje PVO sistema Ukrajini.

Berlin je prvi put najavio u maju da će isporučiti Kjevu IRIS-T sistem čija je vrednost 147 miliona dolara.

Ukrajinski zvaničnici saopštili su danas da je Rusija izvela raketne napade na brojne ukrajinske gradove, a prema podacima policije Kijeva, identifikovano je jedanaest žrtava napada, dok su 64 osobe ranjene, prenosi Rojters.

Ukrajina je ranije više puta ponovila zahtev Nemačkoj da joj pošalje tenkove, ali je ta vrsta pomoći do danas ostala nerealizovana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()