Nije njegov portparol, već Putinov: Peskov bez komentara na Trampovu izjavu

Tramp je u subotu, na mitingu u Južnoj Karolini, rekao da ne bi štitio države koje ne plaćaju svoje obaveze NATO-u i da bi "ohrabrio" Rusiju da ih napadne

12.02.2024. 12:18
  • Podeli:
dmitrij peskov reutrs-6477483937353.webp Foto: Reuters

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas, odgovarajući na molbu novinara da prokomentariše izjavu bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa koji je rekao da ne bi štitio države koje ne plaćaju svoje obaveze NATO-u i da bi "ohrabrio" Rusiju da ih napadne, da je i dalje sekretar za štampu ruskog predsednika Vladimira Putina, a ne Trampa.

"Još sam sekretar za štampu predsednika Putina, a ne Trampa", rekao je Peskov, prenosi RIA Novosti.

Tramp je u subotu, na mitingu u Južnoj Karolini, rekao da ne bi štitio države koje ne plaćaju svoje obaveze NATO-u i da bi "ohrabrio" Rusiju da ih napadne.

Tramp je ispričao da je, tokom jednog skupa NATO-a, šefu "jedne velike države" rekao da SAD pod njegovim rukovodstvom ne bi štitile države "delinkvente".

"Jedan od predsednika jedne velike države je ustao i pitao: Gospodine, ako ne plaćamo, a napadne nas Rusija, da li ćete nas zaštititi?", ispričao je  Tramp i dodao da je tom predsedniku rekao: "Niste platili, prestupnik ste? Ne, ne bih vas zaštitio, nego bih ih ohrabrio da urade šta god da požele. Treba da platite. Treba da plaćate svoje račune", preneo je Gardijan.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()