Orban: Ukrajina bi mogla da pretrpi totalni poraz

Orban smatra da bi Ukrajina moga da izgubi više nego što je dosad izgubila

29.03.2024. 11:23
  • Podeli:
Tan2023-12-1416472320_3 viktor orban AP PhotoVirginia Mayo-657c3140935a6.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo

Ukrajina bi mogla da pretrpi totalni poraz u sukobu sa Rusijom i izgubi više nego što je već izgubila, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban.

On je u razgovoru sa bivšim austrijskim kancelarom Volfgangom Šiselom rekao da Ukrajina treba da razmisli o pregovorima, a ne o nastavku vojnih operacija, javio je panevropski magazin "Evropski glasovi".

Mađarski mediji navode da se Orban i Šisel tokom razgovora u Budimpešti nisu saglasili u vezi sa brojnim pitanjima, uključujući sukob u Ukrajini.

"Pre svega, mora se postići prekid vatre, jer više nema razumne diskusije Rusa i Zapada", naglasio je Orban.

Šisel je prokomentarisao da bi momentalni prekid vatre imao razmere poraza Ukrajine, preneo je TASS.

"Ukrajinci bi mogli da izgube više nego što su izgubili do sada: mogli bi da izgube rat", odgovorio je Orban.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()