Peskov: Prolazi vreme unipolarnog sveta i kolonijalizma

Njegovo mesto će zauzeti vek pravednijih odnosa, nacionalne raznolikosti, poručuje Peskov

06.03.2024. 14:52
  • Podeli:
Dmitrij Peskov_SPUTNJIK_REUTERS-1667146484099.webp Foto: Sputnjik / Reuters

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je danas da vek kolonijalizma prolazi, a zameniće ga vek pravednijih odnosa, čiji će sastavni deo biti Rusija.

"Prolazi doba unipolarnog sveta, doba diktature, doba kolonija i kolonijalizma, njegovo mesto će zauzeti vek pravednijih odnosa, nacionalne raznolikosti, kulturne raznolikosti, poštovanja različitosti, a Rusija će biti sastavni deo ovog novog sveta", rekao je Peskov na Svetskom festivalu mladih koji se održava od 1. do 7. marta u Sirijusu.

Da bi se razumelo ono što se dešava u Rusiji, uključujući Severni vojni okrug, potrebno je poznavati njenu istoriju, dodao je on.

"Da biste razumeli šta se sada dešava sa specijalnom vojnom  operacijom, morate bar da znate šta se desilo u Ukrajini 2014", istakao je portparol Vladimira Putina.  

Peskov je naglasio da je Rusija velika nuklearna sila i "svoj status shvata veoma ozbiljno". 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()