Posle Srbije, u komšiluk: Predsednik Kine Si Đinping od 8. do 10. maja u poseti Mađarskoj

Kako je naveo šef kabineta mađarskog premijera, pripreme za posetu prvog čoveka Kine su već u toku

25.04.2024. 12:15
  • Podeli:
Si Đinping_Xi Jinping_Foto Reuters-1666508264628.webp Foto: Reuters

Kako su preneli domaći mediji, očekuje se da će predsednik Kine Si Đinping posetiti Srbiju za 25. godišnjicu smrtonosnog američkog bombardovanja kineske ambasade u Beogradu, 7. maja, što se uklapa sa njegovim kasnijim kalendarom diplomatskih aktivnosti.

Naime, Si Đinping će boraviti u poseti Mađarskoj od 8. do 10. maja, izjavio je danas šef kabineta mađarskog premijera Đerđeli Guljaš.

On je na konferenciji za medije rekao da je u interesu Mađarske da ima dobre ekonomske odnose sa što više zemlja i da nema smisla postavljati ideološke barijere kada je reč o ekonomskim odnosima, prenosi Index.hu.

"Kina je jedna od vodećih svetski sila", rekao je on i dodao da su pripreme za posetu kineskog predsednika već u toku.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()