Putin premestio deo nuklearnog naoružanja u drugu zemlju

U junu je Putin potvrdio da je prva isporuka taktičkog nuklearnog oružja stigla u Belorusiju

26.12.2023. 17:42
  • Podeli:
putin Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Tanjug-6537ade13b4c7.webp Foto: Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP via Tanjug

Ruski predsednik Vladimir Putin premestio je deo svog taktičkog nuklearnog oružja u Belorusiju.

Beloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko potvrdio je da je isporuka taktičkog nuklearnog oružja iz Rusije dovršena, preneo je Asošijeted Pres. 

Lukašenko je ranije izjavio da je premeštanje nuklearnog oružja iz Rusije u Belorusiju povezano s naporima da se "obuzdaju pretnje Poljske", članice NATO-a.

Potvrda da je nuklearno oružje premešteno dolazi nekoliko meseci nakon što je Rusija objavila da planira da stacionira taktičko nuklearno oružje u Belorusiji, saveznici Putina i Moskve. 

Lukašenko je u maju potvrdio da se deo nuklearnog oružja već šalje Belorusiji, što je izazvalo zabrinutost Sjedinjenih Država i drugih zapadnih zemalja.

U junu je Putin potvrdio da je prva isporuka taktičkog nuklearnog oružja stigla u Belorusiju i da je ono stacionirano u toj zemlji.

"Zašto bismo pretili celom svetu? Već sam rekao da je upotreba ekstremnih mjera moguća u slučaju da postoji opasnost za rusku državnost", rekao je Putin tada.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()