Putin se oglasio prvi put posle pogibije Prigožina: Njegove reči iznenadile su sve

Putin je uputio saučešće porodicama poginulih i rekao nekoliko reči o poginulom vođi "Vagnera"

24.08.2023. 18:37
  • Podeli:
Tan2023-06-2408491195_3 vladimir putin jevgenij prigožin AP Photo-6496c24921a33.webp Foto: Tanjug/AP Photo

Nakon što je ruska strana i zvanično potvrdila smrt vođe vagnerovaca Jevgenija Prigožina, prvi put nakon jučerašnje avionske nesreće oglasio se i sam ruski predsednik Vladimir Putin.

Izražavajući saučešće porodicama poginuli u avionskoj nesreći u Tverskoj oblasti u kojoj se smatra da je poginu i Jevgenij Prigožin, Putin se osvrnuo na poginulog vođu "Vagnera" uputivši par reči o njemu.

''Prigožin je bio čovek složene sudbine, ali talentovan'', rekao je Putin na sastanku sa vršiocem dužnosti lidera samoproglašene DNR Denisom Pušilinom.

Putin je na neki nači i odao priznanje vagnerovcima, tvrdeći da su dali značajan doprinos u "borbi protiv nacizma" u Ukrajini.
''To nećemo nikada zaboraviti“, kazao je ruski lider, preneo je Sputnjik.

Putin je dodao da ga je šef Istražnog komiteta Rusije izvestio o početku istrage avionske nesreće u kojoj je u sredu stradao Prigožin, te da će to biti dovedeno do kraja.

Podsetimo, privatni avion sa 10 putnika i članova posade srušio se u sredu uveče u Tverskoj oblasti, a svi putnici u avionu su poginuli.

Federalna agencija za vazdušni saobraćaj potvrdila je da je Prigožin bio među putnicima, a istražni komitet je pokrenuo krivični postupak.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()