Rusija dosad mobilisala 200.000 ljudi

Ruski ministar odbrane prethodno najavio mobilizaciju oko 300.000 ljudi

04.10.2022. 12:34
  • Podeli:
rusija_mobilizacija_anadolija 1-1663677561043.webp Foto: Anadolija

U Oružane snage Ruske Federacije do sada je došlo više od 200.000 ljudi pozvanih u okviru delimične mobilizacije, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Naveo je da se obuka mobilisanih izvodi na 80 poligona i u šest centara za obuku, prenosi RIA Novosti.

U Rusiji je 21. septembra proglašena delimična mobilizacija i najavljeno da će biti mobilisano 300.000 rezervista, što je nešto više od jedan odsto ukupnog mobilizacionog resursa zemlje, navodi agencija.

Ovo je bilo prvo proglašavanje mobilizacije u Rusiji nakon Drugog svetskog rata.

Podsetimo, građani sa visokim obrazovanjem koji rade u određenim visokotehnološkim industrijama, finansijski sistem Rusije i mediji neće biti uključeni u vojnu službu, objavila je rusko Ministarstvo odbrane na Telegramu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()