Ruski ratni brodovi isplovili iz Havane

Dan nakon što je na Kubu stigla flota ruskih ratnih brodova američka podmornica na nuklearni pogon, USS Helena, uplovila je u vode blizu američke baze na Kubi.

17.06.2024. 17:42
  • Podeli:
ruski ratni brod kuba reuters-667059313585c.webp Foto: Reuters

Ruski ratni brodovi koji su prošle nedelje stigli u Havanu, isplovili su danas iz glavnog grada Kube.

Prošle sedmice je grupa od četiri ruska mornarička plovila, uključujući fregatu "Admiral Gorškov" i nuklearnu podmornicu "Kazanj", stigla u zvaničnu posetu luci u Havani.

Prema saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, ova mornarička grupa prethodno je obavila obuku upotrebe "raketnog naoružanja visoke preciznosti" u Atlantskom okeanu.

Njihovo prisustvo na obali Havane izazvalo je interesovanje mnogih Kubanaca koji su danas ispratili rusku flotu,  javlja dopisnik RIA Novosti.

Kubanski lider Migel Dijaz-Kanel Bermudes posetio je fregatu "Admiral Gorškov", a ministarstvo spoljnih poslova je, komentarišući ovu posetu, istaklo da ona odgovara prijateljskim odnosima Havane i Moskve i da je u skladu sa međunarodnim pravilima. 

Ministarstvo je naglasilo da nijedan od brodova ne nosi nuklearno oružje, i da njihov dolazak ne predstavlja pretnju po region.

Dan nakon što je na Kubu stigla flota ruskih ratnih brodova američka podmornica na nuklearni pogon, USS Helena, uplovila je u vode blizu američke baze na Kubi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()