Sijarto: Važno ojačati glasove koji podržavaju raniji mir u Ukrajini

Sijarto se sastao sa kineskim ministrom spoljnih poslova

24.04.2024. 19:07
  • Podeli:
peter sijarto, 16 feb 2024 - profimedia (2)-65e84e2d457af.webp Foto: Profimedia

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je danas, u razgovoru sa kineskim kolegom Vang Jiem da je, za vreme ozbiljnih bezbednosnih izazova u svetu i rata u Ukrajini, važno da se "ojačaju glasovi onih koji podržavaju raniji mir".

"Tabor koji podržava rat je ekstremno glasan jer ga podržavaju svetski mediji i nevladine organizacije, ali moramo da budemo glasniji kad podržavamo mir", rekao je Sijarto, prenosi mađarski MTI.

On je ocenio da trenutna vremena više nego ikad daju veći značaj bilateralnim odnosima Kine i Mađarske koje ove godine slave 75 godina diplomatskih odnosa.

Dodao je da se nada da će Budmpešta moći da nastavi da se oslanja na "posvećenost Kine u obezbeđivanju mira".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()