Šolc očekuje ove nedelje koaliconi dogovor o budžetu za 2025.

Nemačka tročlana koalicija mesecima se pokušava da razreši razlike oko budžeta za sledeću godinu

02.07.2024. 19:30
  • Podeli:
nemačka privreda ekonomija shutterstock-661e4c79c24f7.webp Foto: Shutterstock

Nemački kancelar Olaf Šolc očekuje da će ove nedelje postići dogovor o budžetu zemlje za 2025. godinu, rekli su izvori upoznati sa ovim pitanjem, ne otkrivajući dalje detalje o tome kako bi sporazum mogao da izgleda.

Šolc je rekao članovima svoje Socijaldemokratske partije da je zakazano dovoljno sastanaka kako bi se osiguralo da nacrt budžeta bude sastavljen do četvrtka, navode ljudi koji su učestvovali na tom partijskom sastanku, a prenosi Rojters.

Izvori su predočili agenciji prošle nedelje da prvobitni rok u pregovorima o budžetu od 3. jula neće biti ispunjen, dodajući da se 17. jul smatra realnijim datumom za dogovor.

Nemačka tročlana koalicija mesecima se pokušava da razreši razlike oko budžeta za sledeću godinu.

Rojters napominje da kacelar Šolc, ministar ekonomije Robert Habek iz Zelenih i ministar finansija Kristijan Lindner iz Liberala, imaju za cilj da se dogovore barem nacrt budžeta sledeće nedelje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()