Stoltenberg: Kina bi počinila istorijsku grešku ako bi poslala oružje Rusiji

Stoltenberg je takvu vrstu pomoći nazvao "smrtonosnom"

05.04.2023. 17:46
  • Podeli:
Jens Stoltenberg foto Anadolija-6407979360ee1.webp Foto: Anadolija

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da bi bilo kakva "smrtonosna pomoć" Kine, kojom bi snabdela Rusiju za rat u Ukrajini, bila "istorijska greška" koja bi imala velike posledice.

Stoltenberg je u sedištu NATO u Briselu, posle sastanka ministara spoljnih poslova Alijanse, rekao da je budućnost Ukrajine u evroatlanskoj porodici i poručio da će NATO nastaviti da podržava i Gruziju, Moldaviju i BiH.

Stoltenberg je kazao da su članice Alijanse, nakon što su prihvatile ulazak Finske, saglasne da bi Švedska trebalo da postane njihov saveznik što je pre moguće.

On je rekao da buduće članstvo Ukrajine u Alijansi mora da bude zasnovano na tome da je ta zemlja nezavisna i demokratska, što je sada izazov zbog "ruske invazije".

Stoltenberg je ocenio da bi, ukoliko bi ruski predsednik Vladimir Putin pobedio u Ukrajini, to poslalo opasnu poruku, kako je naveo, "autoritarnim zemljama širom sveta".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()