"Strastveni rusofob i neljubazna baba": Medvedev poželeo neuspeh Ruteu i Fon der Lajen

Prema njegovim rečima, Kaja Kalas postaće visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost umesto "mlohavog Borelja"

28.06.2024. 16:42
  • Podeli:
dmitrij medvedev, 13 jun 2024 - foto Reuters-667ecbe2ed249.webp Foto: Reuters

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev izjavio je danas da bi generalni sekretar NATO-a Mark Rute i šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen trebalo da se suoče sa "maksimalnim neuspesima i monstruoznim problemima". 

"Bivši premijer Holandije, a sada generalni sekretar NATO-a. Veoma poseban momak. Za relativno kratko vreme, ova umerena figura, koju sam jednom sreo na samitu, pretvorila se u strastvenog rusofoba i upornog atlantistu. Nećemo nagađati koje su supstance iz amsterdamskih kafića izazvale tako oštru promenu u njegovom raspoloženju", naveo je Medvedev, prenosi ruski portal Glas naroda.

On je ocenio da su Holanđani jedinstven narod u poređenju sa ostatkom slobodne Evrope, kao i da Rute "žestoko mrzi Rusiju".

"Razmetljiva skromnost u svakodnevnom životu kombinovana je sa besom na političkoj platformi. Već neko vreme žestoko mrzi našu zemlju. Pristalica sve oštrijih sankcija. Očigledno bi bilo ispravno pratiti kurs klasika paranoidnog atlantizma", naveo je Medvedev.

Novoizabranu šeficu Evropske komisije nazvao je "neljubaznom belgijsko-nemačko političkom babom" koja je slična "Volga žoharu srednje veličine".

"Istovremeno, ona je mazohistički odana svojim prekookeanskim gospodarima i spremna je na svaki oblik ispoljavanja ljubavi prema gerontološkim plejbojima iz Vašingtona. Stalno izbacuje zlonamerne gluposti o Rusiji, ne birajući reči", naveo je Medvedev.

Prema njegovim rečima, Kaja Kalas postaće visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost umesto "mlohavog (Žozepa) Borelja". 

"Kaja savršeno kombinuje dve najvažnije osobine uspešnog evropskog političara: nuklearnu rusofobiju i beskrajnu žeđ za profitom. Dok je ona histerično vrištala na celu zemlju o ruskoj pretnji, njen sopstveni suprug Arvo Halik, jedan od vlasnika transportne kompanije, poslovao je sa ruskim kompanijama sa priličnim profitom. A u periodu 2022-2023. sakupio je oko 1,5 miliona evra", istakao je Medvedev. 

Političar je obećao da će Rusija pomoći Fon der Lajen i Ruteu da pogreše. On je naglasio da ga evropska politika podseća na šou nakaza.

"Ozbiljnije govoreći, evropski šou nakaza postaje mnogo uzbudljiviji: što dalje ide, učesnici postaju ružniji. Čekamo da se neki Penivajz pojavi direktno preko okeana", napisao je Medvedev na Telegram kanalu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()