Trampu prete ubistvom iz Irana: Zvaničnici obavestili bivšeg predsednika o novoj opasnosti

Tajna služba je pojačala bezbednost oko Trampa

25.09.2024. 13:00
  • Podeli:
donald tramp, 8 avg 2024 - foto Reuters-66b52353ae746.webp Foto: Reuters

Najviši zvaničnici američke obaveštajne zajednice obavestili su Donalda Trampa o pretnjama ubistvom iz Irana, izjavio je Stiven Čung, portparol kampanje kandidata republikanaca na izborima u novembru i bivšeg predsednika SAD.

"Kancelarija direktora Nacionalne obaveštajne službe obavestila je bivšeg predsednika Trampa o stvarnim i specifičnim pretnjama ubistvom iz Irana u pokušaju da se SAD destabilizuju i izazove haos", rekao je portparol Steven Čeung, a prenosi NBC News.

Dodaje se da su obaveštajni zvaničnici zaključili da su se ovi kontinuirani i koordinisani napadi povećali u proteklih nekoliko meseci, a da zvaničnici iz svih agencija rade na tome da obezbede zaštitu Trampa i da predsednički izbori budu slobodni i sprovedeni bez ometanja.

Portparol Kancelarije direktora Nacionalne obaveštajne službe u utorak uveče je priznao da je bilo brifinga, ali je odbio da govori o bilo kakvim detaljima.

Iranska stalna misija pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku nije odmah odgovorila na zahtev za komentar. Ni kampanja kandidatkinje demokrata i potpredsednice Amerike Kamale Haris nije imala komentar na ovu vest.

Tajna služba je pojačala bezbednost oko Trampa, nakon što je administracija Džoa Bajdena dobila obaveštajne podatke o navodnoj iranskoj zaveri za ubistvo kandidata republikanaca za predsednika SAD.

Vest o pojačanom obezbeđenju stigla je nekoliko dana nakon atentata na Trampa 13. jula u Batleru u Pensilvaniji, a zvaničnici su tada rekli da nema znakova veze između iranske zavere i atentata na predizbornom skupu.

Iranska misija u SAD odbacila je navode o zaveri kao "nepotkrepljene i zlonamerne", preneli su tada iranski državni mediji.

Tramp je prošlog meseca za Dejli mejl rekao da odbija obaveštajne brifinge, kako ne bi bio optužen za curenje informacija. Nije saopšteno da li je Tramp nastavio redovne brifinge.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()