U raketiranju Zaporožja poginulo 17 ljudi

Naveo je da su pogođene stambene zgrade i privatne kuće, prenose ukrajinski mediji

09.10.2022. 08:45
  • Podeli:
raketni napad na Zaporožje_REUTERS-1664527856546.webp Foto: Reuters

U noćašnjem raketiranju Zaporožja koje su izvele ruske snage poginulo je 17 osoba, izjavio je predstavnik gradskih vlasti Anatolij Kurtev.

Naveo je da su pogođene stambene zgrade i privatne kuće, prenose ukrajinski mediji.

Prethodno je načelnik Zaporoške regionalne vojne uprave Oleksandar Staruh saopštio da je na Zaporožje ispaljeno 10 raketa, navodi Interfaks Ukrajina.

NE Zaporožje pripada Rusima

Državno preduzeće nuklearna elektrana Zaporožje osnovano je u Rusiji, sa glavnim predstavništvom u Moskvi, objavljeno je danas u dekretu ruskog premijera Mihaila Mišustina na zvaničnom portalu.

U dokumentu se navodi da je Federalna agencija za državnu svojinu ovlašćena da usvoji zakon o kompaniji, izabere generalnog direktora i formira fond za registraciju preduzeća od 500.000 rubalja (oko 8.300 evra).

Ruski predsednik Vladimir Putin 5. oktobra je doneo naredbu o primanju nuklearke u Zaporožju u vlasništvo Ruske Federacije.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()