Ukrajina tvrdi da je vratila deo Hersonske oblasti

Ruski vojnici se povlače na mnogim linijama fronta, prenosi Rojters.

07.10.2022. 09:15
  • Podeli:
ukrajina_reuters-1664868055107.webp Foto: Reuters

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio je da ukrajinska vojska ubrzano vraća sve više teritorija, posebno na jugu zemlje, u trenutku kada se unutar Rusije čuju kritike na račun vojnog rukovodstva zbog načina na koji vodi ovaj rat, prenosi Rojters.

Zelenski je u video obraćanju u četvrtak saopštio da su snage Kijeva samo u oktobru ponovo zauzele više od 500 kvadratnih kilometara teritorije i desetine naselja u južnoj Hersonskoj oblasti.

„Uspeha ima i na istoku. Doći će sigurno dan kada ćemo izveštavati o uspesima i u Zaporoškoj oblasti, na jugoistoku Ukrajine, u onim oblastima koje okupatori još uvek kontrolišu“, rekao je ukrajinski predsednik.

Nakon kontraofanzive ukrajinske snage su ponovo zauzele hiljade kvadratnih kilometara teritorije od početka septembra, ruski vojnici se povlače na mnogim linijama fronta, prvo na severoistoku, a od početka ove nedelje i na jugu Ukrajine, prenosi Rojters.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()