Zapad ujedinjeno protiv terorizma: Napad u Moskvi osudili i NATO, Evropska komisija, Borelj, Šolc...

Prema poslednjim informacijama, u terorističkom napadu u Krokus siti holu ubijeno je više od 115 ljudi, a ranjeno njih preko 145

23.03.2024. 13:56
  • Podeli:
moskva, teroristički napad u moskvi, ruske službe bezbednosti - 23 mart 2024, krokus siti hol, koncertna hala krokus - profimedia-65fed0e359662.webp Foto: Profimedia

Portparolka NATO Farah Dalala osudila je danas teroristički napad u Moskvi u kojem je, prema poslednjim podacima, ubijeno više od 115 ljudi, a ranjeno njih preko 145.

"Jasno osuđujemo napade na posetioce koncerta u Moskvi. Ništa ne može da opravda tako gnusne zločine. Izražavam naše najdublje saučešće žrtvama i njihovim porodicama", navela je Dalala na platformi X (Tviter).

Predsednica Evropske komsije Ursula fon der Lajen najoštrije je danas osudila teroristički napad na civile u "Krokus siti holu" u Moskvi za koji je preuzela odgovornost Islamska država.

Fon der Lajen je napisala na platformi X da su njene misli sa žrtvama napada i njihovim porodicama.

Šef diplomatije EU Žozep Borelj rekao je danas da međunarodna zajednica mora da se čvrsto ujedini protiv terorizma, nakon napada u Moskvi u kojem je ubijeno više od sto ljudi.

"Najoštrije osuđujem gnusni napad koji je počinjen u Moskvi prošle noći. Terorizam je ponovo ciljao nevine ljude. Međunarodna zajednica mora da ostane čvrsto ujedinjena u borbi protiv terorizma", naveo je Borelj na platformi X. 

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj rekao je danas da međunarodna zajednica mora da se čvrsto ujedini protiv terorizma, nakon napada u Moskvi u kojem je, prema poslednjim informacijama, ubijeno više od 145 ljudi.

"Najoštrije osuđujem gnusni napad koji je počinjen u Moskvi prošle noći. Terorizam je ponovo ciljao nevine ljude. Međunarodna zajednica mora da ostane čvrsto ujedinjena u borbi protiv terorizma", naveo je Borelj na platformi X (Tviter). 

Nemački kancelar Olaf Šolc osudio je teroristički napad na "Krokus siti hol" u blizini Moskve.

Šolc je napisao na platformi "Iks" naveo da osuđuje teroristički napad na nedužne posetioce koncerta u Moskvi.

"Naše misli su sa porodicama poginulih i povređenih", naveo je Šolc, preneo je TASS.

Prema dosadašnjim podacima, u terorističkom napadu na "Krokus siti hol" kod Moskve, poginule su 93 osobe, a više od 100 je povređeno, saopštio je ruski Istražni komitet.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()