Zelenski razrešio dužnosti prvog pomoćnika i trojicu savetnika

Iz kabineta Zelenskog za sada nije dato objašnjenje za najnovije promene

30.03.2024. 13:59
  • Podeli:
Tan2023-11-0413482249_7 volodimir zelenski AP PhotoEfrem Lukatsky-65480941d7499.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski razrešio je danas dužnosti nekoliko bliskih saradnika, među kojima i svog prvog pomoćnika Serhija Šefira, javljaju ukrajinski mediji. 

Šefir je za prvog pomoćnika Zelenskog imenovan 2019. godine. 

Zelenski je smenio i trojicu svojih slobodnih savetnika - Oleha Ustenka, Serhija Trofimova i Mihaila Raduckog, prenosi Unian.

Razrešene su i Natalija Puškarjova, poverenica predsednika za dobrovoljce i Olena Verbicka, poverenica za zaštitu prava vojnih lica.

Iz kabineta Zelenskog za sada nije dato objašnjenje za najnovije promene u širokom kadrovskom pregrupisanju administracije predsednika Ukrajine tokom poslednjih meseci.

U utorak je smenjen Oleksij Danilov, koji je bio sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu, a Valerij Zalužnji, koji je 8. februara smenjen sa dužnosti načelnika ukrajinskih oružanih snaga, početkom marta je imenovan za ambasadora Ukrajine u Velikoj Britaniji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()