Bez padavina, ali uz narandžasti meteo-alarm: Od četvrtka stiže i kiša

Na području Banata na snazi je narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.

09.01.2023. 07:15
  • Podeli:
Tan2023-01-0515120874_2 Beograd Vladimir Sporčić-63bbb0d7e9094.webp Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

U Srbiji se danas prepodne očekuje na severu, zapadu i jugozapadu jače naoblačenje sa kišom koje će se do kraja dana proširiti i na ostale krajeve, a duvaće jaka i olujna košava s najjačim udarima na jugu Banata.

Jutarnja temperatura iznosiće od -2 stepena Celzijusa na jugu i jugoistoku do 10 stepeni na jugu Banata, a najviša dnevna u većini mesta od 10 °C do 15 °C, samo u Timočkoj Krajini hladnije oko 4 °C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. 

RHMZ upozorava na olujnu košavu, u Banatu narandžasti meteo-alarm

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će danas duvati jaka i olujna košava sa najjačim udarima na jugu Banata - preko 24 metra u sekundi, a u Beogradu oko 15 metara u sekundi. 

Na području Banata na snazi je narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.

U utorak će vetar biti u skretanju na umeren i jak severozapadni.  Ujutro po kotlinama južne Srbije kratkotrajna magla. Tokom dana umereno do potpuno oblačno.

U četvrtak padavine

I u Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno, posle podne i uveče povremeno sa kišom. Vetar umeren i jak, jugoistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 8, a najviša dnevna oko 12 stepeni. 

U utorak će usled pada temperature kiša preći u sneg prvo na planinama, a uveče i u toku noći ka sredi i u nižim krajevima jugozapadne i jugoistočne Srbije uz stvaranje snežnog pokrivača visine do 10 centimetara, a na planinama od 10 do 30 cm. 

U sredu, 11. januara umereno do potpuno oblačno, suvo i hladnije uz slabljenje vetra, a mešovite padavine, kiša i sneg, očekuju se samo još ujutro i pre podne na jugoistoku Srbije. 

U četvrtak pre podne na severu, a tokom dana i u ostalim krajevima prolazno naoblačenje sa padavinama, u nižim predelima sa kišom i snegom, a u višim predelima sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.  

Zatim se očekuje suvo vreme, a novo naoblačenje sa padavinama se očekuje krajem perioda. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()