Promenljiva sedmica je pred nama: Temperature prelaze 22 stepena, ali kiša ne odustaje

U toku noći između ponedeljka i utorka doći će novi oblaci

10.04.2023. 15:38
  • Podeli:
Tan2022-12-0710535031_3 Beograd, kiša Tanjug Vladimir Sporčić-63ce2fb228433.webp Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Tokom ove nedelje Srbiju možemo da podelimo na vedru severnu i oblačnu južnu. Najvedrije biće na severu Vojvodine, a bliže Savi i Dunavu oblačnije, uz moguću tek po neku kap kiše. 

Prema jugu, sa druge strane reke, padavine će biti češća pojava. Na jugozapadu će veći deo ponedeljka biti oblačan sa kišom, a na planinama je moguće i provejavanje slabog snega. Na jugoistoku su mogući i kraći sunčani periodi.  

"Najviša dnevna temperatura  biće u blagom porastu u odnosu na prethodne dane. U najtoplijem delu dana biće od 10 stepeni na jugu, pa sve do 15 u centralnim i severnim krajevima. Na planinama će, naravno, biti hladnije, tek nekoliko stepeni iznad nule", kaže meteorolog UNA televizije Srđan Ristić.

U toku noći između ponedeljka i utorka doći će novi oblaci, ali se kiša, i to slaba, može očekivati jedino rano ujutru u okolini Beograda i na jugozapadu. 

Kasnije, u toku dana će se smenjivati sunce i oblaci. MInimalna temperatura biće od 2 do 6 stepeni, a najviša dnevna do 17. Duvaće slab do umeren zapadni i severozaopadni vetar.

"Sredina sedmice donosi vedrije vreme, bez padavina u celoj zemlji. Jutarnja temperatura će biti viša, do 8-9 stepeni. Maksimalna dnevna slična kao i utorak, do 17", kaže Ristić. 

U četvrtak ujutru počinje da duva topli južni vetar, tako da će taj dan biti najtopliji ove sedmice. Očekuju se prave prolećne temperature, do čak 22 stepena.

"Nakon vedrog i toplog četvrtka, za kraj radne sedmice ozbiljnija promena vremena. Naime, u toku dana se očekuju obilni pljsukovi, a grmljavina je moguća na zapadu i centralnom delu. Zbog kiše i više oblaka, temperatura će biti u padu", ističe metorolog UNA televizije. 

Najviša dnevna i za 10 stepeni niža nego u četvrtak, biće između 14 i 16 stepeni.  

Vikend prognoza

U subotu padavine staju, a tek ponegde sa veoma slabom kišom. Veći deo dana će se smenjivati sunce i oblaci. Maksimalna dnevna temperatura biće do 19 stepeni.  

Kraj ove sedmice obeliće sunce u Vojvodini, ali i oblaci i kiša, koja će padati u popodnevnim časovima u predelima južno od Save i Dunava.

Maksimalna temperatura do 20 na severoistoku zemlje, dok će na oblačnijem jugu biti za 5 stepeni hladnije.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()