Sunca nema ni u najavi: U Srbiji oblačno i kišovito, prestanak padavina u drugom delu dana

Najviša dnevna temperatura biće od 13 do 19 stepeni Celzijusa

16.09.2024. 06:00
  • Podeli:
kiša-664338589f8aa.webp Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno i hladno, mestimično sa kišom, koja će prestati posle podne i uveče, dok će najviša dnevna temperatura biti od 13 stepeni na severozapadu do 19 stepeni na jugu i jugoistoku Srbije.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, više padavina očekuje se sutra u Vojvodini i delovima zapadne Srbije. Duvaće slab i umeren, na zapadu zemlje i planinama istočne Srbije još ujutru i pre podne povremeno i jak, zapadni i severozapadni vetar, posle podne i uveče u slabljenju i skretanju na jugozapadni pravac. 

Najniža sutrašnja temperatura iznosiće od 7 do 11 °C, a najviša od 13 °C na severozapadu do 19 °C na jugu i jugoistoku Srbije.

I u Beogradu oblačno i hladno, povremeno sa kišom. Vetar slab i umeren, zapadni, posle podne u skretanju na jugozapadni pravac. Najniža temperatura oko 9, a najviša oko 15 stepeni. 

Uveče postepeni prestanak kiše u glavnom gradu.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do ponedeljka, 23. septembra, biće postepeno toplije, do petka promenljivo oblačno, u utorak suvo, a zatim mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima uglavnom u zapadnim, centralnim i južnim predelima. 

Za vikend i u ponedeljak pretežno sunčano, samo još u subotu na jugozapadu i jugu uz promenljivu oblačnost očekuju se kiša i lokalni pljuskovi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()