Rezultati popisa stanovništva u Crnoj Gori biće objavljeni 15. oktobra

Prema preliminarnim rezultatima objavljenim u januaru, u Crnoj Gori živi 633.158 stanovnika.

18.09.2024. 23:15
  • Podeli:
crna_gora_zastava_foto_pixabay-1663574471151.webp Foto: Pixabay

Rezultati popisa stanovništva u Crnoj Gori biće objavljeni 15. oktobra, saopštio je direktor Uprave za statistiku (Monstat) Miroslav Pejović.

Pejović je gostujući u Dnevniku TVCG rekao da je softver završen, kao i revizija koda softvera.    

“Sada je testiranje softvera u toku, a nakon toga sledi puštanje softvera u produkciju od 1. oktobra. Građani će moći da provere podatke do 7. oktobra”, kazao je Pejović.

Dodao je da će Monstat do 1. oktobra upariti podatke sa registrom iz MUP-a i završiti poslednju fazu provere.

Popis stanovništva u Crnoj Gori sproveden je u decembru prošle godine. Prema preliminarnim rezultatima objavljenim u januaru, u Crnoj Gori živi 633.158 stanovnika.

Poznat je i broj domaćinstava, stanova i naselja, a Zakon o popisu nalaže da svi naredni podaci budu objavljeni kao konačni, preneo je portal RTCG.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()