Završio se toplotni talas, ali to nije sve: Stiglo novo upozorenje RHMZ-a za narednih nedelju dana

Temperatura će danas pasti za nekoliko stepeni, ali stiže nova promena vremena

23.06.2024. 10:33
  • Podeli:
nevreme, grmljavina, kiša pixabay-665b0474497b5.webp Foto: Pixabay

RHMZ izdao je novo upozorenje koje je počeo sa dobrom vešću - jak toplotni talas je završio.

Tokom naredne nedelje, nakon današnjih maksimalnih od 30 do 36 stepeni, temperatura će biti za koji stepen niža - od 28 do 34 stepeni.

Ipak, osveženje koje dolazi nije dobro jer su pitanju - grmljavinske nepogode i olujni vetar.

U poslednjoj sedmici juna vrlo nestabilno, ponovo sa pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom. Danas se nepogode očekuju u većini regiona u zemlјi, a sutra će verovatnoća za njihovu pojavu kratkotrajno opasti, osim na jugu Srbije. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred, navodi se u saopštenju RHMZ-a.

Upzorenje je izdato i za područje Beograda na grmlјavinske nepogode.

U poslednjoj sedmici juna vrlo nestabilno, ponovo sa pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom. Narandžasti meteoalarm usled rizika od pojave nepogoda preliminarno je izdat i za područje Beograda, a za konrektne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred, stoji u upozorenju.

Danas je cela Srbija u narandžastom.

To znači da je vreme opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Treba pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Meteoalarm rs
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()