Zima se vratila u punom sjaju: Danas osetno hladnije, još snega na planinama

U Beogradu se očekuje prestanak padavina u poslepodnevnim časovima

21.01.2023. 08:11
  • Podeli:
beograd sneg rade prelić tanjug-63cb9012800d5.webp Foto: Rade Prelić Tanjug

U Srbiji se u poslepodnevnim časovima i uveče očekuje prestanak padavina, ali će danas biti i osetno hladnije te će se jutarnja temperatura kretati od -2 do 1, a dnevna od 1 do 5 stepeni.

U Beogradu prestanak padavina, na planinama još snega

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će danas u brdsko-planinskim predelima na zapadu i jugozapadu Srbije doći do povećanja visine snežnog pokrivača za 10 do 15 centimetara, lokalno i više.

Na području zapadne i jugozapadne Srbije i Kosova i Metohije na snazi je narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.

U Beogradu jutro će početi sa kišom i snegom, dok se posle podne očekuje prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura neće prelaziti peti podeok.

U nedelju umereno do potpuno oblačno suvo i hladno tokom dana uz kratkotrajno razvedravanje. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od -2 do 2, a najviša dnevna od 2 do 8 stepeni.

U ponedeljak umereno do potpuno oblačno, u nižim predelima sa mešovitim padavinama, kišom i snegom, a u brdsko-planinskom području sa snegom, uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

Vetar slab i umeren, u košavskom području i planinskim predelima istočne Srbije povremeno i jak, jugoistočni i istočni. Najniža temperatura od 0 do 4, a najviša dnevna od 3 do 9 stepeni.

U utorak umereno do potpuno oblačno, u nižim predelima sa mešovitim padavinama, kišom i snegom, a u brdsko-planinskom području sa snegom, uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

Vetar slab i umeren, u košavskom području i planinskim predelima istočne Srbije povremeno i jak istočnih pravaca. Najniža temperatura od -1 do 3, a najviša dnevna od 2 do 6 stepeni.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()