Dva recepta iz Air Frayer-a: Slani i slatki specijalitet bez grejanja cele kuće

Zaboravićete na rernu

21.06.2024. 10:31
  • Podeli:
kolač bakina kuhinja-667537d81e1e5.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo dva recepta za Air Frayer. Slani i slatki specijalitet, bez grejanja rerne i cele kuće.

Potrebno je za kolač:

  • šolje od 200 gr
  • 2 jaja
  • 2 kašike šećera
  • 1,5 šolje brašna 
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml jogurta
  • 30 ml ulja
  • vanilin šećer
  • nekoliko breskvi

 

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodati jogurt, ulje i sve izjednačiti. Papir za fritezu podmazati uljem i sipati testo.

Odozgo nabacati kriške oljuštenih breskvi i staviti u fritezu. Uključiti na 180 stepeni C 15 minuta. Izvaditi, okrenuti, pa peći još 15 minuta. Posuti vanilom i prah šećerom.

Foto: Bakina kuhinja

Proja:

  • 2 jaja
  • 1,5 šolje brašna kukuruznog, 
  • prašak za pecivo soli
  • 80 ml ulja
  • 100 gr sira
  • 120 ml jogurta

 

Priprema:

U činiju umutiti jaja, dodati  kukuruzno brašno i prašak za pecivo, ulje, jogurt, so i izjednačiti.

Sipati na podmazanu hartiju za fritezu i peći na 200 stepeni 20 minuta. 

Izvaditi i okrenuti  i peći jš 15 minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()