Jednostavno, a prelepo
Danas vam iz bakinje kuhinje donosimo mekanu puž pogaču sa pavlakom i mlekom.
Korak po korak, mogu je i najmlađi napraviti, a da bude savršena.
Izmrviti u mlakoj vodi, dodati sećer. Kad zapeni sipati u činiju. Dodati mlako, ulje, žumance, pavlaku i brašno.
Varjačom zamesiti mekše testo da bude glatko. Ostaviti da odmara 20 minuta pa ga malo premesiti i razviti oklagijom u pravougaonik debljine za pola prsta.
Sir izmešati sa omekšanim maslacom. Preko razvijenog testa premazati sav sir pa ga iseći na trake širine 6 cm.
Prvu traku uviti u krug pa ga staviti na sredinu podmazane tepslije veličine 32 cm. Pokriti folijom i krpom da odmori 15 minuta. Premazati žumancetom u koji ste dodali malo mleka. Posuti semenkama i krupnom solju.
Peći na 180 stepeni oko 40 minuta. Pečenu pogaču pokriti krpom da omekne.
Pripremu detaljnije možete pogledati u videu u nastavku teksta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.