Ne peče se, sočna je, kremasta i svi je vole: Recept za ekler tortu

Umesto klasičnog kolača napravite ekler tortu i obradujte najmilije

20.05.2024. 10:45
  • Podeli:
ekler torta-664b0d83c5f44.webp Foto: Youtube/Printscreen/@cakes.cookrate

Pravljenje eklera izgleda kao težak posao, posebno za manje iskusne domaćice, međutim sada možete napraviti ekler tortu koja se ne peče.

Isto je kremasta kao i obični ekleri, samo ćete je mnogo brže napraviti.

Sastojci:

  • 500 ml mleka
  • 1 kesica praška za puding sa ukusom vanile 
  • 50 g šećera
  • 10 ml  esencije vanile
  • 100 g šlaga
  • 400 g keksa četvrtastog

Glazura:

  • 80 g  šećera
  • 15 g kakaoa
  • 20 ml mleka
  • 50 g putera

Priprema:

U vatrostalnu posudu stavite na dno keks.

Mleko zagrevajte na šporetu sa šećerom, vanilin šećerom i pudingom. Sve vreme mešajte žicom. Kada je puding gotov ostavite da se ohladi.

Nakon što se ohladio u puding umešajte umućen šlag. Zatim stavite polovinu smese preko keksa, pa opet keks, pa fil, pa keks.

Za glazuru pomešajte u šerpici mleko, šećer i puter, otopite pa dodajte kakao. Prelijte preko keksa.

Ostavite 2 sata da se ohladi u frižideru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()