Specijalitet koji ćete pojesti u slast: Slana hrskava lepeza od tikvica i pavlake sa bešamel sosom

Ukus će vas osvojiti na prvi zalogaj

23.08.2023. 09:26
  • Podeli:
bakina kuhinja-64e5b3cac0eb2.webp Foto: Bakina kuhinja

Tikvice svi volimo, ako ih spremimo na najbolji način onda su bolje od bilo kog mesa.

Kombinacija ukusa će se dopasti svim generacijama, a idealno je jelo za svako doba dana.

Stiže recept iz bakine kuhinje za slanu hrskavu lepezu, idealan za ručak ili večeru.

Sastojci:

  • 1 veća tikvica
  • so, ulje
  • 3 kašike kukuruznog brašna
  • 2 kašike hlebnog brašna
  • malo slatke paprike
  • 2 jaja
  • 1 kašika kisele pavlake


Priprema:

Tikvicu očistiti, ako je baš mlada nije potrebno. Iseći na tanje listove. Svaki list iseći na trakice, ali ne do vrha.

Umututi jaja i pavlaku, a brašno izmešajte sa slatkom paprikom. 

Tikvicu koja sada ima trakice uvaljati u brašno, pa u jaja i pavlaku. 

Pržiti u dubokom ulju i vaditi na papirne salvete, da pokupite višak masnoće.

Recept za bešamel sos:

Sipati u šerpu 30 ml ulja, pa dodati punu kašiku brašna, zatim dodati sitno seckani beli luk da sve lepo porumeni. Naliti mlekom, mešati da se zgusne i provri. Sos mora da bude malo ređi. Dodati mirođije ili sitno seckan peršunov list i mleveni biber. 

Služiti uz lepeza tikvice i uživati u neopisivom ukusu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()