Ukus će vas osvojiti na prvi zalogaj
Tikvice svi volimo, ako ih spremimo na najbolji način onda su bolje od bilo kog mesa.
Kombinacija ukusa će se dopasti svim generacijama, a idealno je jelo za svako doba dana.
Stiže recept iz bakine kuhinje za slanu hrskavu lepezu, idealan za ručak ili večeru.
Tikvicu očistiti, ako je baš mlada nije potrebno. Iseći na tanje listove. Svaki list iseći na trakice, ali ne do vrha.
Umututi jaja i pavlaku, a brašno izmešajte sa slatkom paprikom.
Tikvicu koja sada ima trakice uvaljati u brašno, pa u jaja i pavlaku.
Pržiti u dubokom ulju i vaditi na papirne salvete, da pokupite višak masnoće.
Sipati u šerpu 30 ml ulja, pa dodati punu kašiku brašna, zatim dodati sitno seckani beli luk da sve lepo porumeni. Naliti mlekom, mešati da se zgusne i provri. Sos mora da bude malo ređi. Dodati mirođije ili sitno seckan peršunov list i mleveni biber.
Služiti uz lepeza tikvice i uživati u neopisivom ukusu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.