Da se miris dinstanog luka ne širi po kući: Uz jedan dodatak problem će biti rešen

Skoro svako jelo počinje dinstanjem crnog luka. Posle toga u kući ostane neprijatan miris, jer luftiranjem ne može potpuno da se ukloni. Evo kako to da uradite.

22.01.2024. 12:51
  • Podeli:
crni luk pixabay-656afd2388042.webp Foto: Pixabay

Svaka domaćica zna da skoro da nema jela za koje ne treba da prodinsta crni luk. Evo kako da to uradite, a da ne usmrdite celu kuću, ali i sve vaše stvari, kosu. Glavni krivac za taj neprijatan miris je oslobađanje sumpora iz luka, do kojeg dolazi prilikom termičke obrade. Ipak, postoji način pomoću kojeg se to može izbeći.

Primenite trik profesionalnih kuvara. Oni prilikom dinstanja crnog luka koriste sodu bikarbonu. Posle seckanja crnog luka, stavite ga na zagrejano ulje i dodajte jednu kašičicu sode bikarbone. Ukoliko se radi o većoj količini luka (više od 500 g), potrebno je dodati supenu kašiku sode bikarbone. Izmešajte i luk dinstajte kao obično.

Foto: Pixabay

Osim što se njegov miris neće širiti po kući, možete izbeći zapržavanje jela, jer soda bikarbona lepo zgusnuti luk i postići isti efekat u jelu kao zaprška.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()