Borbeni "Orlovi" izdržali protiv šampiona Evrope: Piksijev tim izborio remi protiv Španije

Sjajna igra srpskih reprezentativaca nije krunisana pogotkom

05.09.2024. 22:40
  • Podeli:
fudbaleri srbije i spanije  TANJUG MARKO ĐOKOVIĆ-66da1423b9f71.webp Foto: TANJUG MARKO ĐOKOVIĆ

U okviru 1. kola Lige nacija, fudbaleri Srbije odigrali su nerešeno sa selekcijom Španije 0:0. Najbolju šansu na meču propustio je Luka Jović pa naš tim nije uspeo da upiše pobedu u ovom meču.

Naš tim je delovao poprilično dobro, a postavka na terenu je takva da selektor Dragan Stojković nije imao previše prostora za ekspmerimentisanje.

 Lazar Samardžić je uz Sašu Lukića izgledao kao nosilac igre u ofanzivi. Srbija nije imala previše grešaka, Lamin Jamal i Niko Vilijams su uglavnom dobro ograničavani od strane naših krilnih igrača Koste Nedeljkovića, Strahinje Erakovića, Veljka Birmančevića i Saše Pavlovića kojima su pomagali i Ilić i Lukić.

Nestvarnu šansu propustili smo preko Luke Jovića u 34. minutu kojeg je Andrija Živković magično spojio sa golom, ali nismo uspeli da povedemo pa je rezultat na kraju prvog poluvremena bio 0:0.

Sjajno su naši delovali i u drugom poluvremenu, a najbolju akciju na meču su imali napi u 59. minutu.  Sve su odradili "orlovi" kako treba i imali tri na tri situaciju u poslednjoj trećini. Malo su usporili u finišu i dopustili protivniku da ih sustigne.

Na kraju je lopta odložena udesno ka Nedeljkoviću, koji udarcem nije ozbiljnije zapretio.

U nastavku su Španci pretili, napravio je Kristijan Belić nesmotren faul nad Laminom Jamalom, posle čega je Grimaldo sjajno šutirao iz slobodnog udarca.

Oprezan je bio Rajković, odbranio je taj pokušaj, ali se lopta potom dva puta odbila do Jamala ali nije bilo promene rezultata.

Napadali su Španci ali nije bilo golova do kraja meča, pa je rezultat ostao nepromenjen 0:0.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()