Domaćini ne daju prvo mesto: Nemci u finišu izvukli bod protiv Švajcarske

Odluka pala u nadoknadi

23.06.2024. 22:56
  • Podeli:
nemacka AP PhotoMichael Probst-66788bebd1bfe.webp Foto: AP PhotoMichael Probst

Fudbalska reprezentacija Nemačke odigrala je nerešeno sa Švajcarskom na Evropskom prvenstvu 1:1.

Što se tiče prvog poluvremena, Nemačka je dominirala u posedu i terenskoj inicijativi, ali Švajcarci su iz jedne dobre akcije postigli gol.

Pre toga, Nemačkoj je poništen pogodak Roberta Andriha u situaciji u kojoj je kiksnuo Jan Zomer. Arbitar Orsato ga je poništio zbog ranijeg faula Džamala Musijale.

Vođstvo Švajcaraca režirao je Remo Frojler asistencijom za Denoma Endojea, koji je za dlaku izbegao ofsajd i postigao prelep gol za vođstvo u 28. minutu.

Nastavljali su Švajcarci sa sjajnom igrom, sve se činilo da će doći do pobede, ali u nadoknadi pravi šok.

Postigli su i još jedan gol iz kontre, strelac je bio Ruben Vargas, međutim našao se u nedozvoljenoj poziciji.

Uveo je Julijan Nagelsman Niklasa Filkruga 15 minuta pre kraja duela i isplatilo mu se to kada je konačno upućen kvalitetan centaršut. David Raum koji je zamenio lošeg Mitleštada centrirao je pred gol, a Filkrug fenomenalno skočio za izjednačenje u drugom minutu sudijske nadoknade.

Nemci će ipak kao prvi dalje iz grupe, Švajcarska ide kao drugoplasirana.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()