Milojevićev povratak u Superligu: Igramo sa ekipom koja nam, uz Partizan, najmanje leži

Svesni smo stanja na tabeli, velikih očekivanja i da nemamo prava na grešku, kaže stari-novi trener Zvezde

09.02.2024. 16:18
  • Podeli:
Vladan Milojević-65bcd6e5582e2.webp Foto: FK Crvena zvezda

Superliga se nastavlja, posle duže pauze i teških priprema u toplijim krajevima. Svi igrači i treneri su se uželeli terena i utakmica, a onaj koji se posebno raduje povratku u prvenstvo Srbije jeste trener Crvene zvezde Vladan Milojević, koji će premijeru ove sezone imati u subotu, protiv Voždovca (16.30).

"Za razliku od mog prvog mandata, Zvezda je porasla. Postoji ozbiljna i dobra skauting služba i meni kao treneru je posao dosta rasterećeniji. Fokusiran sam na moj deo posla. Moj deo zadatka je da iz ovih igrača izvučem maksimum i kao trener sam srećan što Bukari nije prodat. Ali sam i svestan da sam u klubu koji živi od transfera. Videćemo kako će se odvijati do kraja. Probali smo ovaj prelazni rok da ostavimo kostur ekipe i da smanjimo broj igrača. Nemamo Evropu i malo je preopterećeno bilo. Probali smo da napravimo tim gde će svi igrači na svojim pozicijama imati priliku da se bore", rekao je Milojević, dan pred start prolećnog dela sezone.

Pripreme su bile na Kipru i bile su dosta zahtevne, a odrađene su bez igrača koji su igrali za svoje reprezentacije na Kupovima Afrike i Azije.

"Dobro smo iskoristili vreme zajedno, pripreme su bile uspešne. Imali smo lepe uslove. Jedini problem je što smo imali igrače na Afričkom i Azijskom kupu. Uradili smo sve što smo zacrtali. Svakako je trebalo više vremena, ali su momci uradili ono što smo želeli. Svesni smo stanja na tabeli, velikih očekivanja i svega što se dešavalo ove sezone, da rezultati nisu bili na zavidnom nivou i igrači željno iščekuju početak. Da pokažemo kvalitet i da se upustimo u veliku borbu do kraja. Nijedna utakmica neće biti laka, ali sam optimista".

Sledi duel sa Voždovcem, neugodnom ekipom, a noge su još teške od priprema.

"U goste nam dolazi neugodan rival, možda od svih, sem večitog rivala, koji najmanje leži Zvezdi. Dva puta su nas dobili, i one godine na Krovu i sada u prvom delu. Imamo motiva, to je ekipa koja u kontinuitetu ima izgrađen stil igre. Znaju da igraju, puno su motivisani, očekuje nas težak meč. Neće biti utakmica kao prošle godine. Očekujem da mi od starta budemo pravi, moramo od prvog minuta da krenemo da igramo na maksimumu. Nikad ne možete da znate u fudbalu, ali nema više prava na grešku".

Problemi neizostavni deo

Ima Milojević i određenih problema na startu šamponata, jer Miloš Degenek i Kosta Nedeljković neće konkurisati za utakmicu. Milan Rodić je, s druge strane, pod znakom pitanja.

"Imamo povredu Degeneka koji neće igrati, i nekih drugih malih problema. Za sada imamo igrače koji mogu da odgovore na tim pozicijama. Prekomandovali smo Radojevića, naše dete, veliki potencijal. Prelazni rok traje, videćemo da li će se reagovati. Rodić je kuburio sa povredom, malo je bio i bolestan. Imamo još jedan trening danas da odradimo. Kosta ima mali probloem i neće biti u sastavu. Videćemo koliko će pauza potrajati, ono što znam da neće konkurisati za Voždovac".

Otkrio je trener Zvezde i kada se Hvang vraća u Beograd.

"Hvang je dobio pauzu, da se odmori malo, mislim da je od ponedeljka sa nama i konkurisaće za sledeć meč. Kraosa takođe očekujemo i oni su igrači koji su u takmičarskom ritmu. Hvangu je potreban mali predah, neće mu škoditi".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()