Više od tri sata velike borbe: Nadal pobedio Kačina i nastavlja juriš na titulu u Madridu

Masters u Madridu se igra za nagradni fond od 7.877.020 evra

29.04.2024. 20:26
  • Podeli:
rafael nadal, 29 april 2024 - masters u madridu - profimedia-662fe4b9578c7.webp Foto: Profimedia

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u osminu finala Mastersa u Madridu, pošto je večeras u trećem kolu pobedio Argentinca Pedra Kačina 6:1, 6:7 (5:7), 6:3. Meč je trajao tri sata i pet minuta. Nadal je trenutno 512. teniser sveta, dok je Argentinac 91. na ATP listi. 

Nadal je briljirao u prvom setu, a ovaj deo meča dobio je rezultatom 6:1. 

U drugom setu viđena je velika borba. Kačin je vodio 4:1, ali je Španac smanjio na 4:3. Argentinac je potom pri vođstvu od 5:4 na svoj servis imao dve set lopte. Nadal je uspeo da izjednači na 5:5, a pobednik drugog seta odlučen je u taj-brejku, koji je pripao Kačinu rezultatom 7:5.

Španac je poveo 2:0 na startu trećeg seta, ali je Argentinac izjednačio na 2:2. Nadal je zatim serijom od 4:1 stigao do 6:3 i zasluženog plasmana u osminu finala.

Španac će u osmini finala Mastersa u Madridu igrati protiv Čeha Jiržija Lehečke, koji je ranije danas nadigrao Brazilca Tijega Monteira 6:4, 7:6 (9:7).

Ranije danas plasman u osminu finala izborio je i Rus Danil Medvedev, koji je pobedio Amerikanca Sebastijana Kordu 5:7, 7:6 (7:4), 6:3. Medvedev će u osmini finala igrati protiv Kazahstanca Aleksandera Bublika.

Plasman u osminu finala Mastersa u Madridu izborili su i Norvežanin Kasper Rud i Kanađanin Feliks Ože Alijasim.

Masters u Madridu se igra za nagradni fond od 7.877.020 evra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()