Tenzije pred meč Partizana i Dinama: Trener Ukrajinaca imao zamerku za crno-bele?

Meč se igra od 20 časova u Lubinu u Poljskoj

23.07.2024. 10:20
  • Podeli:
šovkovski profimedia-669f63040eda7.webp Foto: Profimedia

Partizan počinje nastup na međunarodnoj sceni utakmicom 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Dinama iz Kijeva.

Trener ukrajinskog predstavnika Oleksandr Šovkovski govorio je na konferenciji za medije o tom duelu.

"U potpunosti podržavamo UEFA zakone i principe fer-pleja i uvek se odnosimo prema našim protivnicima sa poštovanjem, pokazujući to na svaki mogući način na fudbalskom terenu, pre, tokom i posle utakmica.

Vi dobro znate da je naša zemlja u ratu već tri godine. Svaki dan naš narod i deca ginu pod ruskim udarima i projektilima. Naš klub se ne odvaja od naroda Ukrajine, neprestano podržavajući naše branioce i ljude pogođene ruskom agresijom u ovom teškom periodu. Tokom nastupa u evropskoj areni, igrači pokušavaju da podignu moral našim vojnicima i ljudima pogođenim posledicama. Mnogi od njih su dugogodišnji navijači Dinama iz Kijeva.

Najblaže rečeno, bili smo veoma iznenađeni kada smo videli da FK Partizan putuje u Moskvu na prijateljski, bratski turnir, gde su odigrali seriju utakmica protiv lokalnih klubova i iskazali znake solidarnosti sa onima koji vode agresivan, invazivni rat protiv nas, okupirajući naše zemlje, uništavajući naše gradove i sela, ubijajući i sakateći naš narod i decu. Ovo je posebno tačno s obzirom na jasnu odluku UEFA da isključi ruske klubove iz svih međunarodnih takmičenja u Evropi, koja je doneta odmah nakon početka agresije u punom obimu.

Konkretno, nismo davali nikakve javne izjave po ovom pitanju kako ne bismo raspirivali neprijateljstvo pre utakmice. Međutim, s obzirom na sve gore navedene okolnosti, prinuđeni smo da otkažemo sve zvanične događaje. Naš stav se zasniva isključivo na delovanju FK Partizan, koji je otputovao na ovaj turnir u zemlju koja napada i ubija građane naše zemlje. Ovakve postupke smatramo nenaklonjenim našem klubu i našoj zemlji.

Uprkos svemu što sam rekao, ekipa je u potpunosti fokusirana na pripreme i željna je da pokaže svoje kvalitete u utakmici protiv Partizana, u potpunosti poštujući pravila UEFA i fer-plej . Molim vas da se ne vraćate na ova pitanja. Neću odgovarati na pitanja koja imate o ovome. Odgovaraću samo na pitanja o ekipi i njenoj pripremi za ovaj meč”, bila je prva poruka trenera Dinama.

Sezona u Ukrajini nije još počela, za razliku od Srbije gde su crno-beli već odigrali jedan prvenstveni meč. Novinare je zanimalo da li to može biti prednost srpskog predstavnika.

"Nije lako odgovoriti na ovo pitanje. Samo igra može dati odgovor. Ali mi smo savršeno analizirali akcije našeg protivnika i imamo plan za utakmicu. Mislim da postoji razumevanje kako ćemo postupiti. Verujem da smo dosta dobro pripremljeni, ali utakmica će sve pokazati", rekao je Šovkovski.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()