Hit odgovor Karija Pešića o Jokićevom rekordu: Nismo znali, ajmo dalje

Naš selektor je bio zadovoljan prikazanom igrom

31.07.2024. 21:00
  • Podeli:
pesic profimedia-66aa8142ce232.webp Foto: Profimedia

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Portoriko izuzetno ubedljivo sa čak +41 u drugom kolu Olimpijskih igara, a rezultat je bio 107:66.

Selektor Svetislav Pešić kaže da je presudila sjajna odbrana našeg tima.

"Utakmica je bila, dali smo od samog početka energetski da to bude na visokom nivou i u odbrani i u napadu, dali smo maksimum što možemo da damo. Imali smo malo problema u "close-out" odbrani, malo smo zakazali kod šuteva iz kornera. Najvažnije za mene i svakog trenera je da je u trećoj četvrtini to napravljeno na najbolji mogući način. Dobro smo branili te šuteve, pogotovo kada nije bilo važno za rezultat. Dobra reakcija, oni su iskusni tim koji živi od šuta, oduzeli smo im to. Dve stvari su bile važne, njihova dva najbolja igrača smo izbacili. Ide zasluga igračima koji su ih čuvali i dobili specijalne zadatke. Timska odbrana protiv Alvarda i Votersa je bila na najvišem nivou, to su igrači velike klase, pravi individualci. I oni praktično, naravno, žive od njihove igre. Neutralisali smo to i radujemo se. I to je što je uvek prvi i osnovni cilj. Sve je važno, ali dogovor koji napravimo je važan da igrači daju maksimum u njemu. Ne živimo u iluzijama, razlika je prevelika, jeste prevelika, ali je to bio rezultat fantastične odbrane. Kada igramo odbranu na ovom nivou, onda dolazi i naš talenat u napadu na videlo.

Prokomentarisao je igru i povratnika na teren nakon povrede, Davidovca i Jovića.

"Dva igrača koja su važna su Davidovac i Jović, koji nemaju dovoljno treninga i igre sa timom. Davidovcu je lakše, iskusniji je mnogo, od početka programa je tu, Nikola je van svega, ali on je imao tu povredu, pa se mentalno malo plaši. To je sve nadam se iza njega. Zato mu dajem nekada neke minute kojem bih mogao drugom da dam. Potreban nam je za utakmice koje slede".

Upitan je za kraj i za rekord Nikole Jokića, koji na kraju ipak nije ostvaren, jer je Pešić izveo našeg asa.

"Nismo znali ništa što se tiče Jokića, ajmo dalje", rekao je Pešić

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()