Itudis o Obradoviću: Željko je jedan od najboljih na svetu

Odbili smo da izgubimo uprkos tome što je Partizan bio dosta bolji, kaće trener Fenerbahčea

24.02.2023. 09:18
  • Podeli:
Dimitris Itudis-63ee79272873b.webp Foto: Profimedia

Dimitris Itudis, trener Fenerbahčea, često je raspoložen za razgovor. Bio je i posle pobede svog tima u Štark areni, naročito što je ekipa koju predvodi "uzela meru" Partizanu, timu na čijoj klupi sedi lovek od koga je sve o košarci naučio - Željko Obradović.

"Bila je ovo vrlo emotivna pobeda za nas. Znate čemu smo svedočili u Turskoj. I Federacija i Evroliga morala je da otkaže neka takmičenja. Vrlo nam je bilo važno da igramo za njih. Iako znamo da ne možemo da izlečimo rane. Kao Fenerbahče, počev od našeg predsednika, i svih u klubu, pokazali smo saosećanje i podršku prema narodu. Nadamo se da se ovo nikada neće desiti u modernom svetu, u zgradama u koje idete da spavate morate da budete bezbedni", rekao je trener Fenerbahčea u Beogradu i vratio se na sport.

"Partizan je vrlo takmičarski nastrojen tim. Izgubili smo prvi meč. Čestitam igračima jer smo odbili da izgubimo uprkos tome što je Partizan bio dosta bolji. Uspeli smo da se vratimo. Očigledno, kada pogađate trojke, koje su kreirane i odbranite bitne momente, pobedite i srećni smo zbog toga. Moram da pomenem, čestitam Partizanu, ovo je bio spektakl. Čestitam i navijačima. Srećan sam zbog pobede, moramo da radimo na tome".

Fenerbahče ima promenljive rezultate, a tim je pravljen za Fajnal for Evrolige.

"Odlično je kada imaš bekove koji mogu da kreiraju i da čitaju šta se dešava na terenu. Svaki tim nešto daje, a nešto rizikuje. Partizan je verovastno rizikovao preko Dešona Pjera. Uspeli smo da to dovedemo do kraja. Najbitnije što je moj tim rekao: "Nećemo da izgubimo, daćemo sve od sebe". To je bilo jako bitno za nas. Igrali smo organizovano, protiv protivnika koji igra agresivnu i inteligentnu košarku i sa velikom podrškom publike. Mi smo bili van ritma, dugo nismo igrali. Ne znam šta je dobro, šta nije".

Uvek je interesovanje veliko za poseban prijateljski odnos Itudisa i Obradovića, a njihovi susreti su pod budnim okom javnosti.

"Željko Obradović je jedan od najboljih na svetu kao trener. Znate kakav je moj odnos sa njim i sa njegovom familijom, ljudski odnos. Kada u životu gradiš to ljudsko i imaš emocije i voliš. Trinaest godina smo živeli u Atini zajedno, to je nešto nezaboravno. Pokušavam da ne razmišljam o našem odnosu tokom utakmice, nego da razmišljam o taktičkom delu. Evo šta se desilo, Marko mi kaže da uzmem čelendž, uzmem ga i pogrešim, a Željko ga uzme i pogodi tri poena", uvek je Grk pun hvale na račun svog kuma i prijatelja, čoveka od kog je toliko toga naučio.

Prokomentarisao je trener Fenerbahčea i navijače Partizana:

"Ne znam da li sam ljubimac sudija, ali znam da sam ljubimac nekih navijača Partizana i hvala im na aplauzu".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()