Košarkaši Crvene zvezde trojkama srušili Asvel na startu Evrolige

Crvena zvezda će u drugom kolu 13. oktobra gostovati Žalgirisu, dok će Asvel dočekati Partizan.

05.10.2023. 21:33
  • Podeli:
kk zvezda kk asvel jadranka ilić tanjug-651f0edc9b5a3.webp Foto: Jadranka Ilić/Tanjug

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu ekipu Asvela rezultatom 94:73 (29:18, 23:13, 17:24, 25:18) u meču prvog kola Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Šabaz Nejpir, koji je postigao 21 poen, dok je Rokas Giedraitis dodao 17, a Marko Simonović je ubacio 14. Kod gostiju, najbolji je bio nekadašnji kapiten Partizana Žofri Lovernj sa 18 poena.

Crvena zvezda će u drugom kolu 13. oktobra gostovati Žalgirisu, dok će Asvel dočekati Partizan.

Crvena zvezda je otvorila meč sa šest pogođenih trojki iz šest pokušaja i u šestom minutu povela 22:12. "Crveno-beli" su prvu četvrtinu dobili rezultatom 29:18, a domaći košarkaši su imali šut za tri poena 7/9.

Košarkaši Crvene zvezde su nastavili sa dobrom igrom i u drugoj četvrtini, a prednost domaćeg tima je rasla iz minuta u minut. "Crveno-beli" su u 17. minutu stekli 18 poena prednosti (45:27). Domaći košarkaši su prvih 20 minuta rešili u svoju korist rezultatom 52:31, a pogodili su 12 trojki iz 21. pokušaja.

Košarkaši Crvene zvezde su najveću prednost u trećoj četvrtini imali u 27. minutu kada je bilo 62:37 za domaći tim. Asvel je do kraja ovog dela meča uspeo da smanji prednost na 69:55.

Domaći košarkaši su u poslednjoj četvrtini održavali prednost i zasluženo su stigli do ubedljive pobede od 94:73. Crvena zvezda je na kraju postigla 17 trojki iz 34 pokušaja.

Na ovom meču za Zvezdu nisu igrali Dejan Davidovac, Jago dos Santos, Džoel Bolomboj i Nemanja Bjelica.

"Crveno-beli" su na utakmici sa Asvelom imali fantastičnu podršku oko 20.000 navijača. Košarkaše Crvene zvezde bodrili su fudbaleri "crveno-belih", srpski košarkaški reprezentativac Boriša Simanić, kao i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()