Uštipci sa kačkavaljem: Specijalitet iz Vranja koji se topi u ustima

"Smaže" se u trenu

03.07.2024. 14:41
  • Podeli:
Uštipci 1-63e3718530df3.webp Foto: Pixabay

Savršen spoj hrskavih uštipaka sa topljenim kačkavaljem nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Potrebno je:

  • 250 g kuvanog belog mesa, iseckanog na sitne komade
  • 100 g punomasnog kačkavalja, rendanog
  • 2 jajeta
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 1 kašičica soli
Foto: Pixabay

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte seckano belo meso sa rendanim kačkavaljem. Posollite, pa dodajte prezle, brašno, jaja i kiselu pavlaku. Viljuškom dobro sjedinite sastojke, dok smesa ne postane homogena.  Vadite smesu kašikom, dodajte malo prezli,  pa na dlanu formirajte oblik uštipaka. Ređajte na tanjir. Na srednje jakoj vatri u tiganju, zagrejte ulje. Pržite uštipke oko 10 minuta, tj dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđi, sa obe strane. Ostavite da se ocede na ubrusu, od viška masnoće. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()