Penasti užitak iz rerne koji topi svako srce
Foto: Bakina kuhinjaOvaj starinski kolač je pravo rešenje kada želite nešto brzo, sočno i domaće. Mekano testo koje podseća na palačinku savršeno se slaže sa kiselkastim voćem, stvarajući ukus koji nas vraća u detinjstvo i bakinu kuhinju.

U dubljoj posudi žicom dobro izmutite jaja, pa dodajte mleko, ulje, vanilin šećer, rendanu koricu limuna i prstohvat soli.
Postepeno dodajte brašno i sve zajedno dobro izmućkajte žicom dok se smesa potpuno ne izjednači i ne nestanu grudvice od brašna.
Dobijenu masu sipajte u podmazan pleh, a preko testa ravnomerno razbacajte višnje iz zamrzivača ili drugo sezonsko voće poput šljiva i kajsija. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40-45 minuta dok kolač lepo ne porumeni.
Pečen kolač po želji obilno pospite prah šećerom koji ste zamirisali vanilom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







