Nemanja Nedović iskreno: Teško je, pritisak postoji

As crveno-belih priznao poteškoće sa kojima se suočavaju igrači

12.06.2024. 17:45
  • Podeli:
Nemanja Nedovic-655688403e58b.webp Foto: Profimedia

Srpski košarkaš i prvotimac Crvene zvezde, Nermanja Nedović je o problemu sa pritistkom sa kojim se nose mladi igrači.

Naime, miljenik navijača Zvezde je bio gost, najave kampa košarkaša Partizana Danila Anđušića. Na taj način su Anđušić i Nedović pokazali da su van terena veliki prijatelji, iako su na samom parketu najveći mogući rivali.

Nedović je tom prilikom govorio o pritiscima sa kojima se u Srbiji suočavaju mlađi košarkaši.

"Pritisak definitivno postoji u ovoj državi, u našoj ligi, mislim da se tu gubi talenat i kreativnost kod tih mlađih igrača. Mislim da se pravi greška jer se preskaču jako bitne stvari radi pripreme igrača za prvi tim, što pre da ih spreme za prvi tim. E onda kao ispunjava se neka norma i tu se prave greške i gubi se mnogo igrača. Uskraćuje se taj deo koji je jako bitan za mladog igrača. Jako je teško nositi se sa pritiskom, pogotovo za mladog igrača. Teško je za mene koji sada punim 33 godine. Znao sam šta me čeka i pripremao sam se mentalno pre svega i teško je. Na svima zajedno je odgovornost da tim mladim igračima učinimo taj prelazak iz juniorskog u seniorski staž što bezbolnijim", kazao je on.

Podsetimo, Nemanja Nedović je karijeru započeo u Crvenoj zvezdi, a u inostranstvo je otišao kao 21-godišnjak. Oprobao se u NBA ligi, brojnim evropskim klubovima, da bi se pre dve sezone vratio u voljeni klub, gde će najverovatnije i završiti karijeru.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()