Olimpijakos demontirao Barselonu: Majstorica u Španiji odlučiće učesnika fajnal-fora

Peti duel Katalonaca i atinskih crveno-belih na programu je u nedelju 5. maja

02.05.2024. 20:50
  • Podeli:
kk barselona, kk olimpijakos, evroliga - 26 april 2024 - profimedia-66315a50f25d3.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Olimpijakosa deklasirali su Barselonu rezultatom 92:58 u četvrtom meču četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige čime su izjednačili na 2:2 pa će odluka o plasmanu na fajnal-for pasti u Španiji.

Barselona je mnogo bolje otvorila meč i imala plus sedam (19:12) u finišu prve četvrtine, ali je usledio veliki preokret domaćina koji je sredinom druge deonice stekao plus 19 (45:26), a na poluvremenu je bilo 53:37. 

Nastavio je Olimpijakos da "melje" rivala pa je posle 30 minuta igre bilo je 72:47 i već tad je bilo jasno da će se igrati pet, odlučujući meč, koji je, kako piše na sajtu Evrolige, zakazan za nedelju u Barseloni. 

Šakil Mekisik je predvodio Olimpijakos sa 20 poena, 12 je dao Mustafa Fal, a po 11 Ajzeja Kenan i Najdžel Vilijams Gos. Filip Petrušev je dao 10 poena (4/8 dvojke, 2/2 bacanj) uz pet skokova, a Nikola Milutinov 8 poena (3/4 dvojke, 2/2 bacanja) i devet skokova. 

Džabari Parker je sa 10 poena bio jedini dvocifreni u Barseloni. Nikola Kalinić je postigao 2 poena (1/3 dvojke, 0/2 trojke).

Cup tree provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()