Četiri osobe poginule u oluji u Hjustonu: Vetar rušio drveće i razbijao prozore na visokim zgradama

Lokalni zvaničnici su pozvali stanovnike da ostanu kod kuća

17.05.2024. 08:33
  • Podeli:
hjuston, nevreme, oluja, 17 maj 2024 - foto AP Photo David J. Phillip Tanjug-6646fab2e4d9f.webp Foto: AP Photo/David J. Phillip/Tanjug

Četiri osobe su poginule u jakoj oluji u gradu Hjuston u američkoj saveznoj državi Teksas.

Dve osobe su poginule kada su na njih pala stabla koja je oborio vetar koji je tokom oluje dostizao brzinu i do 160 kilometara na sat, prenosi AP.

Oko 870.000 potrošača ostalo je bez struje.

Oluja je rušila drveće i razbijala prozore na visokim zgradama, a lokalni zvaničnici su pozvali stanovnike da ostanu kod kuća.

"Ostanite kod kuće, ne idite na posao sutra, osim ako ste ključni radnik", poručio je gradonačelnik Hjustona Džon Vitmajr.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()