Propuštena šansa u Atini: Zvezda dozvolila preokret Olimpijakosu

Crveno-bele su na jednoj strani predvodili Teodosić i Nedović, na drugoj Piters

16.11.2023. 22:21
  • Podeli:
Nemanja Nedovic-655688403e58b.webp Foto: Profimedia

Propustila je priliku da dođe do preokreta i trijumfa Crvena zvezda u neizvesnoj završnici meča sa Olimpijakosom - 88:83  (20:23, 25:21, 19:9, 24:30). Vodili su gosti u Atini, izgubili prednost u drugoj, pali u trećoj četvrtini, ali kada su smogli snage da sve nadoknade i vrate se rezultatski u igru na -5 (75:70) tri minuta pre kraja sreća im je okrenula leđa - nisu iskoristili tri propuštena napada domaćina, dobili tehničku grešku i ostali bez pobede. 

Pokazali su odličnu želju i nameru od starta meča Zvezdini igrači. Držali su dirigentsku palicu u svojim rukama do sredine druge četvrine, kada je došlo do preokreta jer je Olimpijakos istopiso prednost protivnika od osam poena. 

U trećoj četvrini došlo je do potpunog pada srpskog tima, koji dva puta po tri minuta nije dao poene. Posle toga je do kraja meča morao da juri za domaćinom. 

Deset minuta truda i "malera"

Borili su se, trudili i pokazali karakter da ne odustaju do poslednjeg trenutka i nisu uspeli da osvoje OAKA arenu izabranici Sferopulosa, trenera koji dobro poznaje ekipu Olimpijakosa i rad trenera Barcokasa. Kada su stisli domaćina, dobrom organizacijom igre Miloša Teodosića i trojkama Dos Santosa, odnosno Nemanje Nedovića, nisu uspevali da istope tih kritičnih pet poena razlike. 

Ponovila se greška iz Baselone - Nedović je dobio tehničku zbog prestupa dok je igrač Olimpijakosa ubacivao loptu u igru. Koliko je to bilo nepotrebno videlo se po reakciji Teodosića koji se uhvatio za glavu. 

Trojka Rokasa Gedraitisa je mogla da prelomi meč, ali je Litvanac promašio.

Na 23 sekunde pre kraja meča izgubljenaje poslednja šansa kada je Nedović pogodio za tri i smanjila na 86:83, Luka Mitrović je napravio faul koji je Papanikolau iskoristio i vratio prednost na +5.

Olimpijakos je zaslužan za ovaj trijumf jer je igrao odličnu odbranu na Teodosiću, uprkos njegovih 15 poena. Bili su Grci odlični i u napadu, naročito u timskoj igri o čemu govori njihovih 12 asistencija. 

Najefikasniji igrač na utakmici bio je Aleks Piters sa 28 poena i indeksom korisnosti 31. U timu Crvene zvezde najbolji strelac je Nemanja Nedović sa 26 peona, ali i tehničkom greškom u neizvesnoj zavešnici zbog prestupa pri izbacivanju lopte. 

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()