Možda se zove sendvič, ali je veoma izdašan obrok
Leto je vreme kada se prave lagani, uglavnom hladni i jednostavni ukusni obroci. A mi vam danas predstavljamo savršen recept koji pokriva sve tri kategorije.
Tuna tortilja, odnosno vrhunski sendvič od tunjevine, možda se samo tako naziva, ali je u pitanju ukusan i nutritivno bogat obrok, koji možete i da spremite za doručak, ručak ili večeru, a odličan je da ga zapakujete i ponesete na posao.
Najbolje od svega, pravi se za manje od pet minuta.
Spremite tortilju na tanjir i namažite preko nje majonez.
Na sredinu tortilje stavite tunjevinu koju ste predhodno ocedili od viška ulja ili salamure.
Isecite na kolutove paradajz i poređajte preko tune.
Iseckajte na trake peruške i beli deo od mladog luka i stavite na sendvič. Potom dodajte i kiseli krastavčić, takođe isecen na "trake".
Izmrvite fetu ili drugi sir po izboru, a zatim odozgo stavite opranu i dobro oceđenu zelenu salatu (otprilike 2 veća lista).
Na kraju pospite sendvič sa parmezanom ili izrendajte kačkavalj i čvrsto uvijte tortilju.
Sve sastojke, naravno, možete da napravite i na hlebu ili zemički, ali tortilja zaista zadrži sve ukuse unutra i sprečava neuredno curenje ovog preukusnog sendviča.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.