Zvezda slavila u evroligaškom derbiju: Partizan blokirao u prepunoj Areni

Teodosić predvodio crveno-bele

04.01.2024. 22:04
  • Podeli:
Crvena zvezda Partizan-65971406ad818.webp Foto: Marko Đoković/Tanjug

Crvena zvezda je, pod dirigentskom palicom Miloša Teodosića, uzela meru Partizanu u 19. kolu Evrolige. U prepunoj "Štark areni", svojih crveno-beli su slavili sa ubedljivih 88:72 (24:13, 26:16, 15:19, 23:24 ). 

Večiti derbi na evropskoj sceni opravdao je svoje ime u svakom smislu - na terenu se nije odustajalo ni jednog trenutka od borbe, uprkos kontstantnom crno-belom zaostatku, baš kao što se na tribinama Delije nisu utišavale ni jednog momenta.

Najbolji igrač meča sa indeksom korisnosti 23 bio je Miloš Teodosić (13 poena, 7 asistencija), dok je najefikasniji strelac u crveno-belom dresu bio Nemanja Nedović sa 16 peona. 

U Partizanu je najbolji bio Kevin Panter sa 17 poena, dok je Dodžer dao 12.

Foto: Marko Đoković/Tanjug

Već u prvih 10 minuta Crvena zvezda je pokazala dominaciju i nameru da će svoj "domaći" teren iskoristiti na najbolji mogući način. Uz timsku igru, koju je krasilo čak osam asistencija, stekla je dvocifrenu prednost. Na drugoj strani Partizan nije mogao da se pohvali dobrom koncentracijom jer je šut za tri imao 0/4 bez i jedne asistencije za 10 minuta. 

Publika je bila u transu. A sve to je dalo krila debitantima ove sezone u crveno-belom dresu - doskorašnjem igraču Bajerna Gilespiju i mladom Topiću, koji je stigao iz Mege. 

Foto: UNA

Odmah po povratku posle dvominutne pauze trojku je pogodio Miloš Teodosić za maksimalnu prednost od 27:13. Iskusni plejmejker je fantastično organizovao napade i saigrači su ga po, unapred napravljenom dogovoru, pratili. 

U 13. minutu Zvezda je stigla i do +20, poenima Hange i to baš posle tajm-auta Željka Obradovića - 36:16...

I nisu se crveno-beli dali, samo su koristili lošu partiju protivnika koji je delovao na trenutke potpuno blokirano u realizaciji napada. Razlika se nije spuštala na jednocifrenu dugo, ispostaviće se do 36 minuta. 

Tačku na prvo poluvreme stavio je Teodosić trojkom uz zvuk sirene za +21 - 50:29.

Fantastičan procenat šuta domaćina bio je u prvih 20 minuta. Za dva su šutirali 12/20, za tri polovičan učinak (7/14), uz 5/5 sa penala. Čak devet skokova u napadu i osam u odbrani, uz fantastičnih 15 asistencija na 50 poena što govori u prilog timskoj igri Zvezde. 

Foto: Marko Đoković/Tanjug

U trećoj četvrtini Partizan je pronašao priključak i konačno dobio četvrtinu, ali to ništa nije uticalo na crveno-bele. Naprotiv, ubacili su u veću brzinu i održavali dvocifrenu razliku. Nikola Topić je imao peh i zbog probelma sa kolenom morao da ode u svlačionicu. 

Crno-beli su u poslednju četvrtinu ušao sa minusom, ali se nije predavao. Borio se protiv Zvezde, publike i protiv svoje loše partije. Čak se i tenzija dizala na parketu...

I isplatila se upornost Partizana jer je napravio seriju 13:3 i smanjio razliku na jednocifrenu - 77:68 (36. minutu), ali je Gedraitis pogodio trojku za dvocifrenu prednost - 80:68. Sledili su ga Nedović i Teodosić što je nateralo Obradovića na novi tajm aut. Ništa to nije promenilo - kraj je bio na strani Zvezde - 88:72.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()