Oduševljenje publike u Parizu: Avioni, brodovi, nebo u hiljadu boja na otvaranju OI

Organizacija Igara koštaće oko devet milijardi evra

26.07.2024. 20:47
  • Podeli:
vatromet sena AP PhotoMatthias Schrader-66a3eec962c7e.webp Foto: AP PhotoMatthias Schrader

U glavnom gradu Francuske Parizu počela je svečana ceremonija otvaranja 33. letnjih Olimpijskih igara, a spektakularnom programu i karnevalu brodova na Seni prisustvuju brojni svetski zvaničnici.

Veliki video bimovi širom Pariza daju priliku posetiocima koji nisu stigli do obala Sene da prate dešavanja sa otvaranja OI. 

Aksel je otpevala himnu Francuske kao omaž svim damama koje su omogućile održavanje igara, a čiji je doprinos ostao nezapažen.

Grčka, zemlja antičkog olimpizma, otvorila je paradu koju će, po tradiciji, zatvoriti delegacija zemlje domaćina, pred 320.000 gledalaca na tribinama duž obale Sene i na mostovima.

Svaka delegacija na brodu će preći šest kilometara, a tokom puta će moći da se divi osvetljenim pariskim spomenicima - katedrali Notr Dam, Luvru, parku Tiljeri, trgu Konkord i Ajfelovoj kuli.

Pariz je treći put u istoriji domaćin, posle 1900. i 1924. godine i tako se na čelu pridružio Londonu, koji je organizovao Igre takođe tri puta, 1908, 1948. i 2012.

Organizacija Igara koštaće oko devet milijardi evra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()